Contractura de Dupuytren: tractament no invasiu mitjançant ones d'alta freqüència

La malaltia de Dupuytren és una afecció que es caracteritza pel desenvolupament de teixit fibrós proliferatiu en forma de nòduls i cordes que afecta la fàscia palmar, produint una contractura progressiva i irreversible, que provoca el tancament de la mà i dits. Començant per la retracció del dit petit i el 4t dit, acabant en la postura que es coneix per ‘la mà del papa’.

El seu nom es deu al baró francès Guillaume Dupuytren, que el 1833 havia descrit per primera vegada la fibromatosi palmar, atribuint-ne l’aponeurosi palmar, la contractura i l’engruiximent que produeix la retracció dels dits. El seu tractament consistia a tallar l’aponeurosi fibra per fibra, deixant els dits estesos sobre una tauleta.

 

Tractament no invasiu d’efecte regeneratiu per a la contractura de Dupuytren

 

Més de cent anys després, el tractament d’elecció continua sent el quirúrgic, encara que amb una tècnica més precisa i menys lesiva; deixant la mà més funcional i amb menys seqüeles.

Un altre tractament utilitzat avui dia, és l’ús d’anestèsics i enzims col·lagenases, injectats a les cordes i nòduls 24 hores abans de realitzar una extensió forçada que trenca aquestes fibres produint una menor retracció de la mà.

A Cesmar, després de disset anys de recerca en patologia de la mà i de l’extremitat superior; hem pautat un tractament no quirúrgic, mínimament invasiu i sense efectes acumulatius mitjançant ones d’alta freqüència que produeix un efecte regeneratiu a tot el teixit lesional fibròtic de la mà; donant la màxima funcionalitat i més rendiment a la mà.