La incontinència urinària és una condició comuna que afecta homes i dones de totes les edats i causa la pèrdua involuntària d’orina. Tot i que pot ser incòmoda i, de vegades, vergonyosa, és important saber que la fisioteràpia pot ser una eina efectiva en el tractament d’aquesta afecció.
Què és la incontinència urinària?
La incontinència urinària es refereix a la incapacitat de controlar la bufeta, cosa que resulta en la pèrdua involuntària d’orina. Hi ha diferents tipus d’incontinència urinària, com ara la d’esforç, la d’urgència, per desbordament i la incontinència funcional.
Fisioteràpia per a la incontinència urinària
La fisioteràpia és una opció de tractament no invasiva i eficaç. Algunes de les tècniques utilitzades a la fisioteràpia inclouen:
- Electroteràpia: L’estimulació magnètica amb potències de 5 tesles dels músculs del sòl pèlvic enforteix i millora el control de la bufeta. A CESMAR Llagostera fem servir aquests dispositius que substitueixen el clàssic d’estimulació d’elèctrode amb millors resultats i sense la seva incomoditat.
- Exercicis de Kegel: Aquests exercicis enforteixen els músculs del sòl pelvià, que són responsables de sostenir i controlar la bufeta.
- Entrenament vesical: L’entrenament vesical implica ensenyar al pacient a controlar la bufeta en seguir un horari de micció regular i practicar tècniques de relaxació per controlar la urgència urinària.
Prevenció i tractament integral
A més de la fisioteràpia, és important abordar els factors d’estil de vida i els estats mèdics que poden contribuir a prevenir i millorar aquesta afecció. Això pot incloure la pèrdua de pes, deixar de fumar, tractar el restrenyiment i ajustar la ingesta de líquids i aliments irritants per a la bufeta.