Artrosi de genoll

L’osteoartrosi o artrosi de genoll és una malaltia degenerativa que es presenta amb més freqüència en persones d’edat avançada, però que també pot passar en persones més joves a causa de treballs de repetició, esports d’alta intensitat que produeixen un desgast del cartílag que disminueix gradualment la protecció dels ossos implicats en l’articulació com a fèmur, tèbia i rètol.

La freqüència d’artrosi al genoll és la més elevada de totes, en comparació amb la resta de les articulacions de l’esquelet humà. Això és degut perquè el genoll és una articulació de càrrega, és a dir, ha de suportar el pes del cos i dels objectes que transportem, quan romanem drets o quan ens desplacem caminant, corrent, pujant o baixant escales.

Els símptomes del pacient amb artrosi són el dolor, la sensació de rigidesa i de dificultat per flexionar i estendre la cama, la sensació d’espetec en flexionar, i fins i tot el genoll s’infla per formar-se un vessament i es deforma.

El diagnòstic es confirma mitjançant la realització de proves radiològiques.

 

Tractament de l’artrosi de genoll a Cesmar Llagostera

 
Els nostres tractaments van dirigits a endurir la cortical òssia, eliminar el vessament articular, regenerar parts toves, enfortir estabilitzadors lligamentosos, potenciar musculatura produint un augment del rendiment del genoll, així com protegir les superfícies articulars i l’eliminació del dolor sense necessitat de prendre medicació . És important, si hi ha possibilitat, fer el tractament en fases inicials, ja que optimitza els resultats, allargant els anys de vida útil del genoll.

El tractament mèdic més estès és la substitució, la pròtesi total de genoll. Aquesta es realitza una vegada que els tractaments d’infiltracions de corticoesteroides, infiltracions d’àcid hialurònic, la presa oral d’inhibidors de la cox2 (antiinflamatoris) no donen resultat.