L’artrosi és la malaltia degenerativa articular més freqüent a les mans, afectant amb un marcat predomini en dones; caracteritzada per la destrucció del cartílag; que fa d’amortidor en protegir l’extrem dels ossos i que afavoreix el moviment de l’articulació; i que recobreix les superfícies òssies.

Això provoca un enduriment de la superfície amb formació d’osteòfits, cosa que causa rigidesa, entumiment i dolor quan s’intenta moure els dits i el canell.

Els símptomes més habituals són el dolor, la incapacitat funcional, la inflamació de les articulacions dels dits o del carp, la pèrdua de força, la rigidesa articular i els cruixits o espetecs. A banda d’aquests símptomes, pot anar acompanyada d’una deformitat que a mesura que es donen els brots inflamatoris augmenta.
 

Tractament d’artrosi de les mans a Cesmar Llagostera

 
El tractament mèdic comú és el farmacològic amb uns resultats mínims que no milloren la capacitat funcional de la persona, només reduir-li el dolor.

El nostre tractament està dirigit a oferir estabilitat, alentint el procés degeneratiu, així com atorgant-li a l’articulació la seva edat cronològica real; eliminar la inflamació, augmentar els rangs de mobilitat, el moviment de pinça, força manual de manera duradora, indolora i satisfactòria augmentant la qualitat de vida de la persona.