artrosi

L’artrosi, també coneguda com a osteartritis (OA), és una de les malalties degeneratives articulars (EDA) més freqüents que es genera a causa del desgast i lesió del cartílag articular que recobreix les superfícies òssies.

El cartílag articular és el teixit que recobreix i protegeix els ossos en les articulacions i permet que aquests es llisquin l’un sobre l’altre sense tot just desgast. Quan el cartílag es trenca i desgasta, els ossos es freguen, provocant sovint dolor, inflor i rigidesa en articulacions vertebrals (cervical i lumbar), genolls, malucs i mans.

Encara que l’artrosi és una patologia degenerativa associada a la vellesa, també ens trobem amb persones joves que la pateixen a causa d’esforços excessius o moviments repetitius en les articulacions – sigui en l’àmbit esportiu o laboral – que faciliten la seva aparició.

A més, un altre agreujant indiscutible que afavoreix l’evolució primerenca d’aquesta patologia són el sobrepès i l’obesitat, ja que la manca d’activitat provoca que les articulacions s’exposin a suportar càrregues excessives en àrees en les quals no hi ha musculatura, danyant així el cartílag.

Encara que l’artrosi és una malaltia degenerativa, podem millorar la seva simptomatologia per a accedir a una millor qualitat de vida mitjançant tractaments fisioterapèutics, com la diatèrmia profunda UHF, que ofereix una solució antiinflamatòria i regenerativa per a millorar les lesions lleus, moderades i cròniques, estabilitzant la seva evolució.

Per tant, és important recordar que valorar i tractar aquest tipus de patologia en una fase inicial és la millor opció per a evitar la seva cronicitat. Un diagnòstic precoç aconseguirà frenar la seva evolució i reduir els símptomes per a millorar la qualitat de vida del pacient.

A Cesmar som especialistes en Diatèrmia Profunda UHF. Si necessites més informació o vols saber més sobre el nostre tractament en Diatèrmia per al tractament del dolor articular, contacta amb nosaltres. Pots telefonar-nos al Tel. +34 972 83 02 02.