esperó calcani
 

Què és l’esperó calcani?

 
L’esperó calcani és una protuberància òssia que es forma a l’os del taló, específicament a la zona on s’insereix el lligament plantar fàscia. Aquesta estructura connecta el taló amb la base dels dits i exerceix un paper important en el manteniment de l’arc del peu. Quan el lligament plantar fàscia es tensa excessivament, es pot desenvolupar un esperó calcani a causa de l’acumulació de calci a l’àrea afectada.
 

Causes i símptomes de l’esperó calcani

 
Hi ha certs factors poden augmentar el risc del seu desenvolupament. Algunes de les possibles causes inclouen:

  1. Tensió repetitiva en el lligament plantar fàscia. L’ús excessiu del peu, com caminar o córrer llargues distàncies, pot exercir una pressió repetitiva al lligament plantar fàscia, a més del sobrepès.
  2. Mala biomecànica del peu. La biomecànica anormal del peu, com tenir un arc alt o pla, pot alterar la distribució del pes i la tensió al lligament plantar fàscia.
  3. Lesions o traumatismes al taló. Una lesió al taló, com una contusió o una fractura per estrès.

Generalment, els símptomes més comuns inclouen dolor i sensibilitat al taló quan realitzem suport en el. Encara que realment el que ens provoca dolor NO és l’esperó, sinó la facitis plantar que és la inflamació de la fàscia.
 

Tractament de fisioteràpia per a l’esperó calcani

 
Les opcions de tractament més recomanades són:

  1. Estudi biomecànic per corregir els problemes de suport amb plantilles correctores.
  2. Tractament de la fàscia plantar mitjançant làser de potència i electròlisi.

 
Visita Cesmar Llagostera i segueix les recomanacions del nostre equip d’especialistes per obtenir els millors resultats en el tractament de la facitis plantar causant de l’esperó de calcani.