esquinç de genoll
 

Què són els esquinços de genoll?

 
L’esquinç de genoll (o torçada) és una lesió que passa quan els lligaments que connecten els ossos del genoll s’estiren més enllà dels seus límits naturals. Els lligaments són bandes de teixit que ajuden a estabilitzar i suportar les articulacions. Un esquinç pot ser lleu, on només hi ha un estirament lleuger, o sever, on els lligaments poden esquinçar-se completament.

Poden passar durant la pràctica d’esports, activitats físiques o fins i tot en situacions quotidianes. Aquestes lesions poden causar dolor, inflamació i limitar la mobilitat del genoll. Afortunadament, la fisioteràpia ofereix una varietat de tractaments efectius per accelerar-ne la recuperació i restaurar la funcionalitat de l’articulació afectada.
 

Símptomes d’un esquinç de genoll

 
Quan una persona pateix un esquinç de genoll, pot experimentar dolor, inflor, i dificultat per moure el genoll. El dolor pot ser agut immediatament després de la lesió i després esdevenir un dolor sord i constant. La inflor és una resposta comuna a la lesió i pot durar diversos dies. En casos severs, hi pot haver inestabilitat a l’articulació del genoll.
 

Distensions musculars de genoll

 
Les distensions musculars de genoll ocorren quan els músculs al voltant del genoll s’estiren o estripen. Això pot ser resultat d’un moviment brusc, aixecar una mica pesat, o fer una activitat física sense l’escalfament adequat. Igual que amb els esquinços, els símptomes d’una distensió muscular inclouen dolor i inflor. És important donar descans al genoll i aplicar gel per reduir la inflamació.
 

Tractament fisioterapèutic

 
Amb la valoració prèvia de la lesió amb ECO, s’immobilitza l’articulació i aplicarem el tractament segons la lesió. Si has patit un esquinç o distensió muscular de genoll, consulta’ns a CESMAR Llagostera per rebre un tractament fisioterapèutic a Girona adequat i personalitzat.