Herpes zòster
L’herpes zòster és una malaltia viral que afecta els nervis perifèrics, sovint manifestant-se com una granellada cutània al llarg dels nervis afectats. Coneguda col·loquialment com a colobreta o colobrina, aquesta afecció és generalment fàcil de diagnosticar a causa del patró distintiu de les lesions. L’erupció cutània, acompanyada de dolor, acostuma a durar de 3 a 5 setmanes.

L’herpes zòster generalment comença amb dolor, formigueig o picor en una àrea de la pell, aquesta fase d’incubació pot durar 4-5 dies, seguit de l’aparició d’una granellada que es converteix en grups de butllofes plenes de líquid. Aquestes butllofes solen formar-se en un patró de banda o cinturó en un sol costat del cos o la cara. El dolor pot variar des de lleu fins a molt intens.

Una complicació comuna després de la desaparició dels signes cutanis és la neuràlgia postherpètica (NPH). Aquesta condició es caracteritza per un dolor crònic a l’àrea afectada, que pot persistir des de diverses setmanes fins a anys, sent un aspecte difícil de tractar a l’herpes zòster.

Tractament del dolor amb Làser Scanner de l’Herpes Zòster

A CESMAR Llagostera, abordem l’herpes zòster amb un tractament pioner utilitzant el Làser scanner. Aquest mètode ha demostrat que és extremadament efectiu, especialment quan s’aplica des de la fase inicial de la malaltia, idealment des del primer dia.

El tractament amb Làser scanner no només elimina l’erupció cutània i alleuja el dolor, sinó que també preveu la progressió de la malaltia. A més, estimula la regeneració tissular de la beina nerviosa danyada per la infecció viral, reduint significativament les seqüeles.

És crucial iniciar el tractament amb làser de manera immediata i continuar fins que els símptomes desapareguin completament per assegurar-ne la màxima efectivitat i minimitzar les possibles seqüeles a llarg termini.

El nostre enfocament en el tractament de l’herpes zòster amb Làser scanner ofereix una solució eficaç per als pacients, alleujant eficaçment els símptomes i reduint el risc de complicacions a llarg termini com la neuràlgia postherpètica. Amb el nostre tractament avançat, busquem millorar significativament la qualitat de vida dels nostres pacients.