Neuroma de Morton: símptomes, causes i tractament

El neuroma de Morton, conegut també com a neuroma interdigital, és una afecció que provoca dolor i pèrdua de sensibilitat als dits del peu. Aquesta afecció es produeix quan algun dels nervis entre els dits dels peus s’inflamen, produint un dolor agut a la part davantera de la planta del peu i/o pèrdua de sensibilitat als dits. El neuroma de Morton pot ser causat per una sèrie de factors de risc, com ara el mal suport del peu en caminar o fer esport i fins i tot aquells derivats de l’ús d’un mal calçat. Continua llegint per saber més sobre els símptomes i causes del neuroma de Morton.
 

Símptomes del Neuroma de Morton

 
El símptoma més comú és un dolor intens entre el 3 i 4 metatars del peu, que irradia cap als dits. Altres símptomes són la cremor, el formigueig i les parestèsies dels dits. També pot causar pèrdua de sensibilitat a la zona afectada.

Cal recordar que el dolor pot augmentar amb un calçat inadequat.
 

Quines són les causes?

 

  • Pressió continua a la zona a causa d’un mal suport del peu en caminar o fer esport.
  • Traumatismes.
  • Deformacions dels dits i/o patologia artròsica.

 

Diagnòstic

 
En primer lloc, en una exploració de la morfologia del peu, tant en posició estàtica com dinàmica, mitjançant l’estudi biomecànic de la marxa per determinar la forma de caminar del pacient i els respectius punts de suport alhora, realitzar una exploració ecogràfica per a determinar la situació i la mida del neuroma.
 

Tractament

 
Per tractar la patologia de manera conservadora, sense cirurgia, duem a terme un protocol de tractament adreçat a la reducció de la inflamació, l’eliminació del component inflamatori i del dolor i la reducció del volum del neuroma.

Gràcies a l’estudi biomecànic, es pot recomanar al pacient l’ús de suports plantars personalitzats, amb l’objectiu d’eliminar la sobrecàrrega i la compressió sobre el nervi afectat. Caminar correctament determinarà possibles lesions futures en altres zones del cos com són els genolls, els malucs o l’esquena.