Unyes encarnades

Les ungles encarnades són una afecció cada vegada més prevalent que causa dolor, inflamació i, en alguns casos, infecció. Succeeix principalment als dits dels peus quan la vora de l’ungla penetra a la pell circumdant. Tot i que es desconeix la seva causa exacta, la bona notícia és la que podem prendre mesures per prevenir la seva aparició, o en cas que ja l’estigui patint, posar solució.
 

Entenent l’Onicocriptosi

 
L’onicocriptosi, comunament coneguda com a ungles encarnades, es caracteritza per una intrusió de la vora de l’ungla a la pell adjacent. Aquesta intrusió és percebuda pel cos com una invasió, cosa que resulta en una resposta inflamatòria que genera un dolor significatiu. Tot i que qualsevol dit es pot veure afectat, el primer dit del peu és el més comunament involucrat.
 

Com prevenir l’aparició d’ungles encarnades?

 
Tot i que no sempre podem determinar l’arrel del problema, sí que podem adoptar certes pràctiques preventives per evitar l’aparició d’ungles encarnades. Aquí hi ha alguns suggeriments que podrien ser d’ajuda:

  • Tallar bé les ungles: És essencial tallar les ungles correctament; això implica fer-ho de manera recta, evitant talls massa profunds o arrodonir les vores.
  • Selecció de calçat: Opta per sabates que siguin còmodes i de la talla adequada. Has d’evitar l’ús prolongat de tacons alts i sabates que restringeixin l’espai per als dits.
  • Visites regulars al podòleg: És recomanable realitzar una consulta amb un podòleg almenys una vegada a l’any per avaluar la condició dels teus peus i rebre atenció si estàs experimentant algun problema.

 

Tractament per a l’onicocriptosi

 
Si malgrat els teus esforços preventius desenvolupes una ungla encarnada, cal que cerquis atenció mèdica per evitar complicacions greus. En alguns casos, el tractament pot involucrar l’eliminació del teixit sobrant per facilitar el creixement adequat de l’ungla. El podòleg és el professional d’elecció per a aquests casos.

En situacions més severes, pot ser necessari un procediment quirúrgic ambulatori per remeiar el problema. No dubtis a buscar ajuda sanitària. El teu podòleg pot fer una senzilla intervenció sota anestèsia local, capaç de solucionar de manera definitiva el teu problema d’onicocriptosi o ungla encarnada.

Recorda, a Cesmar Llagostera estem per ajudar-te a trobar la millor solució per als teus problemes d’ungles enllitats. No dubtis a demanar cita per a una consulta personalitzada.