Espatlla Congelat o Capsulitis retràctil

L’espatlla, component essencial del complex cervicoescapulo-humeral, exerceix un paper fonamental en la vida quotidiana. Des de tasques laborals fins a activitats recreatives, l’espatlla participa activament en la interacció amb el nostre entorn. Tanmateix, patologies com l’espatlla congelada o capsulitis retràctil, poden comprometre greument la seva funcionalitat.

La capsulitis retràctil es caracteritza per una pèrdua de l’elasticitat en la membrana sinovial i el complex capsulo lligamentós de l’espatlla, la qual cosa dificulta el seu moviment.

Existeixen dos tipus d’espatlla congelada: primària, la causa del qual encara és desconeguda, afectant el 2-5,3% de la població; i secundària, associada a malalties com diabetis, hipotiroïdisme o traumes, amb una prevalença variable entre 4,3% i 38%.

Aquesta variabilitat en la prevalença indica la necessitat de més investigació en l’àrea.

Diagnòstic i tractament de la Capsulitis retràctil

El diagnòstic adequat és el primer pas crític en el tractament de la capsulitis retràctil. Cal descartar condicions més greus, com infeccions, dislocacions, tumors o processos inflamatoris sistèmics, que requereixin atenció mèdica urgent.

Un cop establert el diagnòstic, el tractament s’enfoca a abordar les fases de la malaltia. En la fase de dolor, l’analgèsia és primordial, mentre que en la fase de rigidesa, es busca augmentar el rang de moviment i la capacitat funcional de l’espatlla.

A CESMAR Llagostera oferim tractaments molt efectius amb les últimes tecnologies per al tractament de la capsulitis retràctil. El nostre objectiu és guiar els nostres pacients en el procés de recuperació per superar els desafiaments associats amb aquesta patologia.