Dolor articular

Tens dolor articular? Saps si aquest dolor respon a alguna possible patologia? Un diagnòstic a temps et pot ajudar a millorar la simptomatologia associada al dolor articular o una possible artritis o artrosi, a més d’alleujar el dolor mitjançant tractaments específics de fisioteràpia. Programa la teva visita a Cesmar Llagostera i t’ajudarem a sortir de dubtes.

Dolor articular, artritis i artrosi: diferències i similituds

El dolor articular fa referència a la inflamació i envermelliment de les articulacions. És un dolor constant, que pot afectar qualsevol articulació del cos. Alguns factors que poden causar dolor articular són: una distensió muscular, esquinços o fractures a causa d’una lesió, una bursitis o una tendinitis. També pot estar relacionat amb malalties autoimmunitàries com l’artritis reumatoide o l’artritis.

L’artritis és una malaltia crònica que consisteix en la degeneració del cartílag que recobreix les superfícies òssies de l’articulació. Correspon a la inflamació de la membrana sinovial, – teixit que recobreix l’interior de les articulacions- la qual produeix un líquid gelatinós que redueix el frec entre el cartílag i altres teixits a les articulacions per lubricar-les i esmorteir-les durant el moviment. Es presenta amb un dolor constant en articulacions de mans, genolls, peus o maluc. Entre els seus símptomes, pot ocasionar cansament, febre o pèrdua de gana.

L’artrosi és una malaltia crònica que afecta la membrana sinovial que afecta les articulacions en forma mecànica-degenerativa. Correspon a l’erosió del cartílag. El dolor es manifesta quan estem en moviment i que millora amb el repòs. La localització més comuna sol ser a la lumbar, mans, columna cervical, maluc o genolls.