Fascitis Plantar

La fascitis plantar és una inflamació dolorosa que afecta la musculatura plantar que va des del taló fins als dits del peu. Pot ser causada per un excés d’activitat, tensió als músculs del panxell o peus plans, encara que el més comú, és l’esforç repetitiu que es realitza en activitats com córrer o saltar. En aquests casos, arriba a experimentar un dolor en un taló que augmenta durant l’exercici i disminueix amb el descans.

Per tant, la fàscia plantar té una gran funció biomecànica en caminar, ja que ajuda a absorbir els impactes i a estabilitzar el peu durant les activitats de càrrega. És la responsable, juntament amb altres estructures del peu, d’absorbir i tornar l’energia que es produeix quan el peu impacta contra el terra, així com protegir els metatarsians per evitar un excés de flexió dorsal dels dits.

Si tens fascitis plantar, aquest article t’ajudarà a entendre quins són els símptomes més comuns, quins la causa per a poder evitar-la en futurs casos i com tractar-la emprant diferents tractaments com els suports plantars o l’electròlisi percutània muscular.

 

Símptomes comuns de la fascitis plantar

 

  • Dolor agut al taló del peu, especialment en fer els primers passos després d’aixecar-se del llit o estar assegut durant molt de temps.
  • Sensibilitat i inflor a la planta del peu, especialment al voltant de l’os del taló.
  • Sensació que alguna cosa estira la planta del peu.

 

Causes de la fascitis plantar

 

Un dels motius més freqüents que causa la fascitis plantar és la manera de trepitjar quan caminem o correm. Les molèsties, causades per la inflamació, poden tractar-se de diverses maneres, però el fonamental, és reduir la tensió a la fàscia plantar.

Quan apareixen els primers símptomes, és imprescindible començar a prendre mesures per evitar que la s’agreugi i que la vida esportiva o quotidiana de la persona es vegi limitada per la seva incapacitat per estar drets o caminar durant llargs períodes de temps.

Continua llegint en el següent article on t’expliquem ‘Com tractar la fascitis plantar‘ emprant diferents tractaments, com són els suports plantars o l’electròlisi percutània muscular.