Una de les causes més freqüents de les molèsties al taló és la fascitis plantar, que afecta el 10% de la població. També sol ser una de les lesions més comunes entre els esportistes. Aquesta condició pot arribar a ser extremadament dolorosa i limitar-ne el nivell d’activitat. Per sort, hi ha maneres de tractar-la sense necessitat de cirurgia o altres intervencions importants. Parlarem de com millorar el temps de recuperació després de patir una fascitis plantar.

 

Tractaments de gran eficàcia

 

L’electròlisi percutània és un tractament innovador mínimament invasiu que redueix el procés inflamatori de la fàscia; augmenta el procés regeneratiu del teixit danyat per la patologia i produeix una reducció del dolor de forma immediata, ajudant que el procés de readaptació a les activitats quotidianes sigui amb el mínim dolor i molèstia de forma ràpida.

Combinant aquest tractament amb la diatèrmia UHF, aconseguim un procés de caràcter regeneratiu a tota la zona plantar; produint un enduriment de la cortical del calcani; una major aportació circulatòria a tota la zona, regenerant els teixits que estiguin danyats; augmentant la segregació de col·lagen que enforteix tot el conjunt de parts toves.

Amb la combinació de tots dos tractaments s’obté una millora de la simptomatologia en poques sessions. Un cop finalitzat el tractament, s’assoleix una estabilització completa, que fa difícil que hi ha una recidiva a aquesta zona.

Si al tractament realitzat amb Electròlisi i diatèrmia UHF, afegim un bon estudi biomecànic i l’ús de suports plantars són el millor enfocament per alleujar i disminuir el dolor i la tensió a la planta del peu, així com per reduir la pressió a la regió, durant i després del tractament.

També ajuden a caminar de forma uniforme, ja que el peu s’adapta a la plantilla, i aquesta és l’única manera de corregir les fallades a la petjada. Les plantilles distribueixen el pes als dos peus, realineant les articulacions del turmell, el genoll i el maluc i preservant la integritat de les extremitats inferiors en el futur. Sense oblidar-nos de la importància que té un bon calçat.