Fibromiàlgia

La fibromiàlgia és una malaltia crònica que es caracteritza per un dolor múscul-esquelètic generalitzat, amb una exagerada hipersensibilitat en múltiples punts predefinits, sense alteracions orgàniques demostrables.

Els científics estimen que la fibromiàlgia afecta 5 milions de persones de 18 anys d’ara endavant, als Estats Units. Entre el 80 i 90 per cent de les persones a les quals els diagnostiquen fibromiàlgia són dones. No obstant això, els homes i els nens també poden tenir el trastorn. La majoria dels casos es diagnostiquen a una edat madura.

Habitualment es relaciona amb una gran varietat de símptomes, entre els quals destaquen la fatiga persistent, el somni no reparador, la rigidesa generalitzada i els símptomes ansiós-depressius.

És un trastorn que causa dolors musculars i fatiga (cansament). Les persones amb fibromiàlgia tenen “punts hipersensibles” en el cos. Aquests es troben en àrees com: el coll, les espatlles, l’esquena, els malucs, els braços i les cames. Els punts hipersensibles fan mal en pressionar-los.

Les causes de la fibromiàlgia són desconegudes. Certs factors poden estar relacionats amb aquest trastorn, encara que també pot ocórrer per si sola.

Les persones que pateixen de fibromiàlgia també poden tenir altres símptomes, com ara dificultat per a dormir, rigidesa al matí, maldecaps, períodes menstruals dolorosos, sensació de formigueig o endormiscament a les mans i els peus, falta de memòria o dificultat per a concentrar-se (a aquests lapses de memòria a vegades se’n diu “*fibroneblina”).

 

Tractaments per a la fibromiàlgia

 

Per a les patologies musculars els nostres tractaments ofereixen uns resultats immillorables, arribant al màxim rendiment de la zona a tractar i, reduint i/o eliminant tota la simptomatologia que acompanya a aquesta patologia.

Utilitzant equips mèdics de tecnologia avançada, a Cesmar Llagostera podem eliminar àlgies recurrents cròniques; recuperar zones articulars amb un rendiment funcional molt baix i eliminar components secundaris en totes les patologies musculars, com poden ser tendinitis, entesitis, bursitis i capsulitis.

Pel que fa a la fibromiàlgia, i, tenint en compte que és una patologia crònica, els nostres tractaments ajuden a millorar la qualitat de vida i a dur a terme les activitats de la vida diària amb la independència més gran possible i amb la màxima efectivitat, reduint al màxim els components dolor, rigidesa i augmentant el rang de moviment.

Tractaments com la Diatermia Profunda UHF que produeix un augment de temperatura terapèutica amb una penetració de 8-10 cm, elimina el component inflamatori augmentant la vascularització en la zona a tractar.

La disposició de diferents equips mèdics, tots ells desenvolupats per Cesmar Electromedicina, combinats entre si, ofereixen a un gran ventall de patologies i símptomes, tractaments amb uns resultats duradors en el temps.