Mareig cèrvic

Algunes persones experimenten marejos relacionats amb problemes al coll, als quals es coneix com a marejos cérvicogènics . És comú trobar pacients els símptomes dels quals es poden arribar a prologar fins a hores. El mareig cèrvic gènic o mareig d’origen cervical sol confondre’s amb el vertigen d’origen vestibular. Es pot definir el mareig cervical com un dolor al coll acompanyat de trastorns de l’equilibri. Solen ser provocats per una disfunció de la columna cervical.

Els símptomes del mareig cervical són molt variats. En primer lloc, cal conèixer que els símptomes del mareig cervicogènic duren de minuts a hores. Com el seu nom indica, les persones afectades presenten marejos, que arriben a empitjorar amb determinats moviments del cap, acompanyats d’una sensació de moviment de l’entorn. Per tant, els pacients amb marejos cervicogènics compten amb una percepció de desequilibri general. A més, els marejos van acompanyats de mal de cap d’origen cervical. Es presenta un dolor intens al cap, amb desorientació i visió confusa.

D’altra banda, el rang de moviment cervical (ROM) és limitat.

En els casos més complicats, el pacient amb un mareig cervicogènic sent dificultat per caminar, estar dret o realitzar qualsevol activitat.

Les causes dels mareigs cervicogènics poden ser diverses. D’una banda, pot aparèixer un mareig d’origen cervical per un dèficit neuromuscular de la musculatura profunda estabilitzadora del coll, és a dir, la manca de força de la musculatura que forma la regió cervical. També és freqüent relacionar els mareigs cervicals amb patologies com l’artritis, l’artrosi cervical, i fins i tot les hèrnies discals. Una altra de les causes menys freqüent es deu als espasmes vasculars, provocats en molts casos per estrès, tabaquisme, diabetis; a fuetades cervicals o per traumatismes.

D’altra banda, s’ha demostrat que els pacients amb fuetada cervical i mareig cervicogènic presenten problemes d’equilibri a l’hora d’estar drets.

A l’hora de diagnosticar els mareigs cervicals, caldrà fer un examen exhaustiu de la columna vertebral pels nostres especialistes. A més, es durà a terme un diagnòstic diferencial amb altres patologies relacionades amb problemes vestibulars, cranials, neurològics o problemes visuals.

El tractament amb fisioteràpia i/o electroteràpia, utilitzats a Cesmar, és una de les millors opcions. Mitjançant el nostre tractament s’aconsegueix alliberar la musculatura de la zona cervical, alleujant així la comprensió de l’artèria vertebral; eliminant els components inflamatoris, recuperant el rang de moviment perdut, i estabilitzant el procés artròsic que hi pugui haver present. D’aquesta manera, el dolor i la seva simptomatologia es veuen millorades amb poques sessions.