Derrame articular

El vessament articular consisteix en l’acumulació de líquid en una articulació del cos, per la inflamació de la càpsula sinovial, produït per cops, caigudes, lesions meniscals, infeccions o malalties articulars cròniques com ara artritis reumatoide o gota. Generalment, el vessament articular és més freqüent al genoll, a causa de l’ús excessiu d’aquesta articulació per córrer o caminar, per exemple, causant inflamació. Tot i això, el vessament pot sorgir en qualsevol articulació del cos com el turmell, espatlla o maluc. Popularment, es coneix com a “líquid al genoll”, quan succeeix en aquesta articulació en particular.

Diagnòstic i tractament del vessament articular al genoll

Els símptomes poden incloure dolor, inflamació i dificultat per mobilitzar l’articulació afectada. Aquests símptomes poden variar intensitat depenent del tipus de treball i/o de l’activitat de la persona.

El diagnòstic és realitzat pels nostres especialistes mitjançant l’exploració física i l’ús de l’ecografia musculoesquelètica.

El vessament articular té solució, normalment el tractament es fa amb electroteràpia i fisioteràpia per facilitar l’absorció del líquid, millorant la càpsula sinovial i reduint els símptomes. Els nostres tractaments amb làser de potència; diatèrmia UHF; magnetoteràpia i tècniques de fisioteràpia reabsorbeixen completament l’acumulació líquida present a tot el genoll, sigui cara anterior, o poplítia. En cas de la presència de quist de Baker, aconseguim una reducció de la mida d’aquest.